Welcome to Musikere Page

Musikere

MUSIKERBIOGRAFIER

Torgny Amdam er vokalist med bakgrunn fra hardcore-musikk. Amdam er kjent fra band som Amulet og Black Diamond Brigade. For tiden spiller han inn plate under navnet Demagogues.

Karen Marianne Aukner jobber for tiden i Tromsø symfoniorkester. Hun skal snart til Festspillene i Nord Norge i anledning urfremføring av forestillinga ”Myr” og har tidligere i år deltatt ved Ensemble Modern Academy under festivalen Klangspuren i Østerrrike.

Anders Førisdal. Samtidsgitaristen Anders Førisdal er også kjent fra ensemblet asamisimasa. Han har blant annet urframført verker for 6-strengs og 10-strengs gitar og kvarttonegitar av komponister som Roger Redgate, Eivind Buene, Bendik Hagerup, Øyvind Torvund og Matthew Shlomowitz. Han er glad i å bake surdeigsbrød og har hatt en gjærkultur stående på kjøkkenbenken i halvannet år.

Anita Hillestad er billedkunstner og benytter det relasjonelle, dokumentar genren, installasjoner mm. Konsept, fotografi, video og lyd mixes ofte på surrealistisk vis eller omvendt, der det observeres og dokumenteres med det fortellende som målsetning. Arbeidet «Slutten for Brakkebygrenda?» er en skisse til en lengre dokumentar og fotografiserie som skal vises ved Galleri BOA fra 15. august. Videoen er laget med filmbidrag fra Sahak Sahakian, Sølvi Antila og Pær Bjørkvist.

Geir Johnson har sunget i guttekor, blandakor, mannskor, i rockeband, i teateroppsetninger og med symfoniorkester. Han sang en høy h helt alene med støtte av Bergens Studentersangforening og Studenterorkesteret i Grieghallen i 1979, i en kantate av Debussy, og uken etter stilte han opp samme sted i NM i Rock, uten tilsvarende suksess. Hanns Eislers vokalmusikk tilhører barnetroen, både den tonale og atonale, og han kjøpte sine første noter av Cornelius Cardew av en gateselger i London i 1972. Dette er andre og siste gang han fremfører Cardews sanger offentlig.

Joachim Kjelsaas Kwetzinsky har utmerket seg som en ung pianist med stor musikalitet og virtuos teknikk. Av juryen til INTRO-klassisk ble han berømmet for sitt profilerte programvalg, sin imponerende oversikt over og forming av det musikalske stoffet, og for stor virtuositet og usentimental følsomhet i framføringen. Han har gitt en rekke konserter i inn- og utland, både som solist og som medspiller i det klassiske repertoaret, men også med samtidsmusikk på programmet.

Joakim Munkner studerte cello ved Indiana University og Norges Musikkhøgskole. Han har vært aktiv som kammermusiker og solist i Europa og USA, med samtidsmusikk som spesialfelt. Munkner har samarbeidet med folk som Sofia Gubaidulina, Kaija Saariaho, Pierre Boulez, Terry Riley, Alice og Ravi Coltrane og Jack DeJohnette.
Håkon Daniel Nystedt, født 1980, gikk ut fra diplomstudiet i direksjon ved Norges Musikkhøgskole våren 2007. Samme år mottok han KORK prisen. Fra høsten 2008 er han tilknyttet Kristiansand symfoniorkester som assistentdirigent.

Ian Pace er en engelsk pianist, kompromissløst dedikert til musikalsk modernisme. Han er internasjonalt anerkjent for sin unike kombinasjon av intellektuell konseptualisme og spontanitet i sine fremføringer, og for å fremføre musikk andre anser som umulig.

Jorun Perander ble som 18-åring introdusert for kontrabassen av Knut Erik Sundquist hjemme i Harstad. Etter bachelorstudier ved Hochschule für Musik, Dresden og Norges Musikkhøgskole, er hun fra våren 2008 masterstudent ved Norges Musikkhøgskole. I tillegg jobber hun som frilansmusiker i symfoniorkestre og mindre kammerensembler, og er medlem av det plateaktuelle bandet Sigrun and The Kitchen Band.

Hanne Rekdal er utdannet fløytist ved Musikkonservatoriet i Trondheim og Norges Musikkhøgskole. Hun jobber også som improvisasjonsmusiker.